VPN-palvelu kryptosijoittajille

Bitcoinien ostaminen ja myyminen on kasvava trendi nykyään. Kun harrastaa bitcoineilla “treidaamista” pitää olla kuitenkin huolellinen kyberturvallisuuden ja yksityisyyden suhteen. Moni bitcoineihin sijoittava haluaakin pitää toimintansa anonyymina, mikä onnistuu nimenomaan VPN-palvelun avulla. Millainen VPN-palvelu voisi olla paras valinta kryptosijoittajalle?

Miksi kryptosijoittajan kannattaa hankkia VPN-palvelu?

VPN-palvelu mahdollistaa anonyymin netin selaamisen sekä kotiverkossa että julkisissa verkoissa. Valitettavasti verkossa on nykyään monia hakkereita ja vakoilijoita, jotka pyrkivät kalastamaan yksityisiä tietoja ihmisistä. VPN-yhteys muodostaa siis suojauksen internetin käyttäjän ja ulkopuolisten toimijoiden välille.

Lohkoketju on itsessään hyvin turvallinen ja salattu tapa välittää kryptovaluuttaa. Itse bitcoinin ostaminen siis ei ole vaarallista, mutta IP-osoitteen paljastuminen muuttaa kryptosijoittamisen anonyymin luonteen. Lohkoketjusta ei paljastu, kuka bitcoineja on myynyt tai ostanut. Tästä voi kuitenkin saada vihiä, jos pääsee käsiksi henkilön datavirtaan. Tämä ei ole kuitenkaan ideaalia kryptosijoittajalle, joka haluaa pitää investointinsa salassa esimerkiksi valtiolta tai pankeilta.

Muutenkin kryptosijoittamiseen liittyy jo valmiiksi erilaisia riskejä, joten on hyvä idea varmistaa ainakin tietoturvallisuutensa laadukkaalla VPN-yhteydellä.

Mitkä VPN-palvelut hyväksyvät bitcoinit?

Kun valitsee itselleen sopivaa VPN-palvelua, pitää luonnollisesti ottaa huomioon se, hyväksyykö palvelu bitcoinien välittämisen. Osa palveluista ei nimittäin hyväksy alustansa hyödyntämistä kryptovaluuttakaupassa.

On kuitenkin monia VPN-palveluita, jotka soveltuvat kryptovaluuttoihin sijoittaville. Näiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi NordVPN, Surfshark ja Express VPN. Nämä VPN-palvelut ovat yleisesti käytettyjä ja luotettavia. Kaikista VPN-palveluista saa myös käyttöön kokeiluversion, jonka avulla palveluun pystyy tutustumaan.

Luotettavuus on tärkeä VPN-palvelun ominaisuus

Luotettavuus onkin hyvin olennainen VPN-palvelun ominaisuus. On ollut tilanteita, jossa tietoturvallisuuteen erikoistuvat palvelut ovat itse kalastelleet tietojaan asiakkaistaan ja levittäneet niitä ulkopuolisille. Varsinkin, kun kryptosijoittajan tavoitteena on toimia anonyymisti, on hänen pystyttävä luottamaan siihen, että VPN-palvelu suojaa hänen tietonsa.

Toki on hyvä asia, jos laitteella on lisäksi myös virustorjuntaohjelmisto, joka suojaa haittaohjelmilta ja viruksilta. VPN-yhteys on vain lisäsuoja, joka estää pääsyn käyttäjän datavirtaan ylipäätänsä.

VPN, joka toimii ympäri maailmaa

Kun ostaa ja myy bitcoineja, tulee siirrettyä valuuttaa ympäri maailmaa. Tässä tilanteessa on parempi, jos VPN-palvelullakin on servereitä eri maissa. Näin yksityisyys pysyy suojattuna, vaikka kryptovaluuttaa siirtäisi Intiaan tai USA:han.

VPN-palvelua ei onneksi tarvitse yleensä hyödyntää laillisista syistä, sillä suurin osa maailman maista hyväksyy kryptovaluuttojen käytön. Esimerkiksi Suomessa tätä ei joudu miettimään, sillä pohjoismaissa kryptosijoittaminen on sallittua.

On kuitenkin muutamia maita, jotka eivät varsinaisesti hyväksy kryptovaluuttoja. VPN-serveri kannattaa siis asettaa maahan, joka sallii bitcoiniin sijoittamisen. Omassa sijaintimaassaan on hyvä kuitenkin noudattaa paikallisen hallinnon sääntöjä, jotta ei joudu ongelmiin.

Hinta-laatusuhteella on myös väliä

On hyvä kiinnittää huomiota myös VPN-palvelun hinta-laatusuhteeseen. Aivan liian monet palveluntarjoajat vaativat yksinkertaisesta VPN-palvelusta liian ison maksun. Esimerkiksi Surfshark on kenties halvin palveluntarjoaja, joka hyväksyy bitcoinien välittämisen. Palvelun voi saada käyttöönsä n. 2€/kk, mikäli sitoutuu asiakkaaksi kahden vuoden ajalle. Toisaalta monilla muillakin VPN-palveluilla on hyviä tarjouksia, joita voi uutena asiakkaana hyödyntää.

Vaikka VPN-palvelu olisikin halpa, ei se tarkoita, että palvelu toimisi myös nopeasti. On siis hyvä tutustua eri palveluihin ja valita sopivin hinta-laatusuhteen perusteella. Verkossa on myös paljon arvosteluja erilaisista palvelun tarjoajista, jotka voivat auttaa valinnan tekemisessä.

Yhteenveto

VPN-palvelu on siis erittäin tärkeä työkalu kryptosijoittajalle. Paitsi, että palvelu auttaa sijoittajaa pysymään anonyymina, suojaa se häntä myös hakkerien hyökkäyksiltä. Nykyajan maailmassa ei tietoturvallisuuden merkitystä kannata väheksyä. On siis tärkeää löytää juuri omaan budjettiinsa sopiva laadukas VPN-palvelu.

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme