Miksi VPN:stä on hyötyä, kun ostaa kryptovaluuttoja?

Kryptovaluutat ovat kovassa kysynnässä tällä hetkellä ja niistä puhutaan sekä uutisissa että sosiaalisessa mediassa. Harva on kuitenkaan pysähtynyt miettimään, mitä tietoturvallisuusriskejä kryptovaluuttojen ostamiseen voi liittyä.

Vaikka on olemassa monia turvallisia sivustoja, joiden avulla krytpovaluuttoja voi hallita, eivät nekään ole täysin suojattuja viruksilta ja hakkereilta. Luotettava VPN-yhteys voi kuitenkin tuoda ratkaisun tähän ongelmaan ja varmistaa, että bitcoinit saapuvat turvallisesti kryptolompakkoon.

VPN suojaa datavirtaasi ulkopuolisilta toimijoilta

Mitä tahansa teetkin netissä, tekemisesi tallentuu datavirtaasi, joka on ilman suojausta saatavilla hakkereille ja vakoilijoille. He voivat siis käyttää tätä tietoa hyväkseen ja myydä sitä eteenpäin kolmansille osapuolille. Taitavat hakkerit osaavat kerätä tietoa useasta lähteestä, josta on hyötyä, jos haluaa hakkeroida kryptovaluuttajärjestelmän.

Kryptovaluuttojen hyödyntämää lohkoketjua on hyvin vaikea hakkeroida, sillä lohkojen osapuolet pysyvät anonyyminä ja järjestelmän koodit ovat hajautettuja. Taitavat hakkerit voivat kuitenkin päästä läpi tästäkin suojamuurista.

Suojaudu myös viruksilta ja haittaohjelmilta

Virukset ja haittaohjelmat vaikuttavat suoraan siihen, miten digilaitettaan pystyy hyödyntämään ja miten hyvin kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen onnistuu. Kryptovaluuttoja myyvä sivusto voi olla esimerkiksi viruksen saastuttama ja haittaohjelman voi saada myös sähköpostissa lähetetyn linkin kautta.

Jos digilaite saastuu tämän seurauksena, toimii se hitaasti, eikä näin omia kryptosijoituksia pysty hallitsemaan ongelmitta. Toisaalta, jos laitteella on VPN, on virusten ja haittaohjelmien vaara pienempi, sillä kun tietovirta kulkee erillisen serverin läpi, eivät kaikki kyberuhkat löydä tietään laitteelle asti, vaan tyssäävät matkan varrelle.

Toki virustorjuntaohjelmistot ovat erikoistuneempia tähän aiheeseen, ja jokaisen olisi hyvä pitää huolta digilaitteidensa tietoturvallisuudesta. VPN on kuitenkin hyvä lisäsuoja erilaisilta kyberuhkilta, jotka voivat vaikeuttaa kryptovaluutoilla asioimista. Itse kryptovaluutoista voi lukea lisää osoitteessa osakekoulu.com.

Pysyttäydy anonyyminä

Moni kryptovaluuttoja käyttävä on halunnut pitää ainakin osan omaisuudestaan pankkien ja valtion saavuttamattomissa. Kryptovaluuttojen koodissa jokainen myyjä ja ostaja pysyykin anonyyminä, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö käyttäjän tietojen jäljille voisi päästä.

Valitettavasti kryptovaluuttojen maailmassa on paljon rikollista toimintaa, joten on tärkeää pitää identiteettinsä anonyyminä. VPN mahdollistaakin sen, ettei kukaan pääse suoraan käsiksi laitteesi tietoihin, sillä tietovirtasi kulkee erillisen serverin kautta. Ei siis haittaa, vaikka käyttäisi suojaamatonta verkkoyhteyttä, kun asioi kryptolompakossaan, sillä VPN suojaa selaustietojasi ulkopuolisten katseilta.

Ilmainen VPN vs. maksullinen VPN

Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, millaisella VPN:llä laitteensa yksityisyyttä ja turvallisuutta hallitsee. Nykyään on olemassa monia sekä ilmaisia että maksullisia VPN-palveluita. Yleisesti voisi sanoa, että maksullinen VPN on parempi, sillä tässä tapauksessa voi olla varma siitä, ettei yritys myy tietojasi eteenpäin saadakseen tuloja.

Vaikka ilmainenkin VPN suojaa kaikkein vakavimmilta uhkilta ja mahdollistaa verkon selaamisen yksityisesti, saattaa yritys käyttää datavirtaasi hyväkseen. Jos siis haluat pitää kryptoasiointisi täysin salassa ulkopuolisilta, kannattaa investoida maksulliseen palveluun tai etsiä hyvä tarjous. Erilaisia VPN-palveluita voi onneksi kuitenkin ensin kokeilla ainakin 30 päivän ajan, joten palveluun ei tarvitse sitoutua, mikäli se ei miellytä.

Suojaudu huijarisivustojen vaaroilta

Valitettavasti nykyään on olemassa myös monia huijarisivustoja, jotka väittävät myyvänsä kryptovaluuttaa, mutta todellisuudessa pyrkivätkin huijaamaan ansaitakseen rahaa. VPN-yhteys ei varsinaisesti estä näitä sivustoja, mutta jos on vahingossa päätynyt hämärälle sivustolle, estää VPN pääsyn datavirtaasi, johon saatetaan hyökätä. Kannattaa siis olla huolellinen sen suhteen, millaiselta sivustolta kryptovaluuttaa ostaa.

Yhteenveto

VPN on siis monella tapaa hyvä työkalu, jos haluaa pitää yksityiset tietonsa salassa samalla, kun ostaa ja myydä kryptovaluuttoja anonyymisti.

 

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme