Avast VPN

Avast SecureLine VPN

Avast on monille tunnettu virustorjunnasta, mutta yhtiön VPN -ohjelmisto voi olla jäänyt tuntemattomammaksi. Tutkimme millainen ohjelmisto on kyseessä ja koostimme sen tiiviiseen artikkeliin.

Ilmainen kokeilujakso

Avast SecureLine VPN ei ole täysin ilmainen VPN -ohjelmisto, mutta sitä voi kokeilla 7 päivää ilmaiseksi. Ilmaisella kokeilujaksolla ei tarvitse luottokorttia, mutta heti kokeilujakson lopuksi on päätettävä millaisella sopimuksella käyttöä jatkaa, jos jatkaa.

Hintaan vaikuttaa sopimuksen kesto ja laitteiden lukumäärä

Avastilla on kuukausihinnoittelu ja hinta riippuu siitä kuinka pitkän sopimuksen tekee. Vaihtoehtoina ovat 12 kk, 24 kk tai 36 kk sopimukset. Niin ikään hintaan vaikuttaa se halutaanko sopimus yhdelle vai viidelle laitteelle. Jakso maksetaan kerralla etukäteen ja sen päälle lisätään vielä arvonlisävero. Näin ollen lopullinen hinta saattaa yllättää, kun kuukausihinta on ilmoitettu näkyvästi.

Sopii monille laitteille

Avast SecureLine VPN on yhteensopiva niin Windowsille, Macille, iOs:lle kuin Androidille. Näin ollen lähes kaikki laitteet pystyvät tätä VPN -ohjelmistoa käyttämään. Linux -laitteille ohjelmistossa ei ole tukea.

Monien käyttöjärjestelmien tukeminen onkin yksi Avastin ehdottomia vahvuuksia, kun useilla VPN -ohjelmistoilla on tuettuna vain Windows ja Mac. iOs ja Android ovat tuttuja ja käytettyjä mobiililaitteiden osalta, joten myös näillä laitteille on saatavilla VPN -suojaus. Ja usein juuri mobiililaitteita käytetään avoimessa wifi -verkossa.

Ominaisuuksia

Avast SecureLine VPN turvaa kattavasti käyttäjän tietoja netissä ja sen IP-suojaus on erittäin kattava. Lisäksi ohjelma on myös poikkeuksellisen nopea. VPN -ohjelmiston lisäksi Avastin virustorjunta ja palomuuri toimivat sulavasti keskenään yhteen, joten tällä saa kattavan suojauksen omille laitteilleen.

Nopeus

Kun Avast SecureLine VPN:n tietoja ja ominaisuuksia lukee, niin on pakko hieraista silmiä. Ohjelmisto lupaa jopa 2 Gbs nopeuden, joka käytännössä tarkoittaa 450-600 Mbs keskivertonopeutta tiedonsiirrossa jopa ruuhkaisimpina aikoina.

Testatessa nopeutta on kyllä myönnettävä, että nopeus on sitä mitä lupaa. Vain pientä ja merkityksetöntä hidastumista oli havaittavissa, kun lähetys- ja latausnopeuksia testattiin Avast SecureLine VPN:llä. Ero oli niin pieni, että käytännön tasolla sitä ei käyttäjä huomaa.

Monia maita

Kun haluaa oman IP-osoitteen piilottaa, niin Avastin ohjelmistossa on kaiken kaikkiaan 34 eri maata ja 55 eri paikkaa, jotka eivät ole sidoksissa käyttäjään. Tämä mahdollistaa käyttäjän oikean IP-osoitteen piilottamisen luotettavasti.

Suurimmassa osassa palvelinlistan maista on vain 1 paikka ilmoitettuna, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa paikkoja on ilmoitettu olevan jopa 16.

Suoratoistot Avast SecureLine VPN:llä

Monilla suoratoistopalveluilla on maakohtaisia rajoituksia, johtuen kohdemaan lainsäädännöstä ja sarjojen ja elokuvien levityssopimuksista. Tämän takia esimerkiksi suosikkisarjasi tuorein kausi voi olla nähtävilla Yhdysvalloissa kauan ennen kuin se tulee Suomeen.

Avast SecureLine VPN:llä pystyy suojaamaan oman sijaintinsa ja pääsee katsomaan suoratoistopalvelusta suosikkisarjan tuoreimmat jaksot maakohtaisista rajoituksista huolimatta. Esimerkiksi Netflixin maakohtaiset rajoitukset saa kierrettyä, mutta kaikki Avast SecureLine VPN:n palvelimet eivät sitä mahdollista.

Avast SecureLine VPN kokonaisuutena

Kaiken kaikkiaan Avast SEcureLine VPN on varsin toimiva ohjelmisto, vaikka se ei ilmainen olekaan. Sen nopeus on omaa luokkaansa ja siinä jos missä hinta-laatusuhde kohtaa.

Kenelle sopii?

Avast SecureLine VPN sopii tilanteisiin, joissa on useita eri käyttöjärjestelmillä toimivia laitteita. Yhdellä tilauksella saa suojattua jopa 5 laitetta, joten monia päällekkäisiä tilauksia ei tarvita laitteen käyttöjärjestelmien takia. Myös ne, joille nopeus on merkittävä tekijä hyötyvät Avast SecureLine VPN:n nopeudesta.

Isona plussana on vielä yhtiön tarjoamat virustorjunta ja palomuuri. Yhdestä ja samasta paikasta saa siis kaiken suojauksen mitä netissä voi tarvita. Se yksinkertaistaa tietokoneiden ylläpitoa ja tietoturvasta huolehtimista.

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme