F-Secure Freedome VPN

F-Secure Freedome VPN

F-Secure on varmasti kaikille suomalaisille tuttu virustorjunnasta ja palomuuristaan. Ja näissä se onkin ollut edelläkävijä jo heti internetin alkuajoista lähtien. Näin ollen voisi olettaa, että myös VPN olisi F-Securen taattua laatua, mutta onko näille odotuksille perää? Otimme siitä selvää ja testasimme F-Secure Freedome VPN:n perinpohjin.

Edullinen kuukausimaksu

Ensimmäiseksi (F-Secure Freedome VPN:stä huomaa maksullisuuden) (https://www.f-secure.com/us-en/home/products/freedome). Kuukausimaksu ei ole päätä huimaava, vaan suojauksen saa voimaan muutamilla euroilla kuukaudessa. VPN kattaa tilauksesta riippuen 3 – 7 laitetta ja sopimusjakso on joko 12 kuukautta tai 24 kuukautta.

Tilauksen voi maksaa myös kerralla, jolloin kuukausimaksuissa säästää joitakin senttejä. Säästö ei kuitenkaan ole niin paljon, että sillä olisi mitään käytännön merkitystä. Edullisin tilaus on 24 kuukauden sopimus 7 laitteelle, joka on noin kolmanneksen edullisempi kuin vastaava sopimus 12 kuukauden ajalle.

Ilmainen kokeilujakso

Tarjolla on myös 5 päivän ilmainen kokeilujakso (iOs laitteille 7 päivän ilmainen kokeilujakso), joka ei kysy luottokortin tietoja. Näin ollen kokeilun kanssa ei joudu niin sanotusti naimisiin, mutta 5 päivän kokeilun jälkeen on valittava millaisella sopimuksella käyttöä jatkaa vai jatkaako ollenkaan.

Ominaisuuksia

F-Securen Freedome VPN:ssä on kaikki VPN:ltä vaadittavat ominaisuudet, kuten salaus ja IP-osoitteen vaihto. Sen tarjoama anonymiteetti netissä suojaa käyttäjää tehokkaasti ja tavalliselle käyttäjälle tämä usein on riittävä. F-securen Freedome VPN:llä saat myös selville kuka yrittää seurata sinua netissä. Tällä asialla voi olla joissakin tilanteissa merkitystä paljonkin.

Mahdollisuus kiertää maakohtaiset rajoitukset

Ohjelmisto lupaa myös pääsyn sellaiseen sisältöön, johon saattaa olla maakohtaisia rajoituksia. Tämä on juuri VPN-ohjelmistojen suosion salaisuus, kun voi seurata suoratoistopalveluista esimerkiksi toisen maan suoratoistopalveluiden tarjontaa, kun oman suosikkisarjan tuorein tuotantokausi ei ole vielä Suomessa saatavilla.

Kuitenkin juuri suoratoistopalvelujen kohdalla on F-Secure Freedome VPN:llä on esiintynyt ongelmia. Kotimaiset suoratoistopalvelut, kuten Areena, toimivat kyllä ohjelmistolla, mutta NetFlixin tai muiden kansainvälisten suoratoistopalveluiden kanssa voi esiintyä ongelmia.

Extra turvaa netissä surffailuun

F-Secure Freedome VPN turvaa kyllä käyttäjän tietoja tehokkaasti netissä surffaillessa. Etenkin, jos käyttäjä on julkisen ja avoimen wifin varassa netissä. Hakkerit ja mainostajat eivät voi nähdä käyttäjää ja käyttäjään on mahdotonta kohdistaa henkilökohtaista mainontaa.

F-Secure Freedome VPN kokonaisuutena

Kaiken kaikkiaan F-Securen Freedome VPN tuo kyllä turvan käyttäjälle, mutta käyttäjän tarpeista riippuu paljon kuinka sopiva tämä ohjelmisto on käyttäjälle. Jos kansainväliset suoratoistopalvelut eivät ole se pääasia omassa netin käytössä, niin tämä on varsin varteenotettava ohjelmisto.

Suomalainen kehitystyö ja Avainlippu-merkki antavat kyllä takuun laadukkuudesta ja moni suosiikin mieluiten suomalaista tuotetta, kuin ulkomaalaista. Sittenkin vaikka se hinnaltaa olisi hieman kalliimpi kuin vastaava ulkomaalainen tuote.

Jos taas netin kautta tulee katsottua kansainvälisiä suoratoistopalveluja, niin sitten voi olla järkevämpää etsiä jokin muu VPN – ohjelmisto, joka on paremmin yhteensopiva eri suoratoistopalveluiden kanssa.

Huomioitavaa on myös se, että rajoitukset yhteensopivuudessa voivat johtua myös suoratoistopalveluista, eikä niinkään itse ohjelmistosta. Esimerkiksi jotkut kasinot ovat estäneet pelaamisen sivuillaan, jos pelatessa käytetään VPN-suojausta ja tämä voi olla myös suoratoistopalvelulla käytäntö. Silloin edes VPN:n vaihtaminen ei auta tilanteessa, vaan sisältö on katseltavissa ainoastaan ilman VPN-suojausta.

Kenelle sopii?

F-Securen Freedome VPN sopii perinteiselle suomalaiselle käyttäjälle, joka ei merkittävästi katsele suoratoistopalveluiden kautta ohjelmia tai elokuvia. Etenkin, jos F-Securen muut tuotteet ovat itsellä jo käytössä, sopii F-SEcure Freedome VPN näitä täydentämään hyvin. Yhteensopivuusongelmia ei ainakaan ole tiedossa, kun saman yhtiön tuotteista on kyse.

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme