VPN Suomi

NordVPN tarjoaa VPN-palvelun, jonka avulla käyttäjät voivat surffata netissä nimettömästi ja turvallisesti. Lisäksi heidän palvelunsa soveltuu hyvin myös suoratoistoon, pääsyn maantieteellisesti estettyyn sisältöön ja Torrenting / P2P:lle. Heidän suuri palvelinverkko (5800+ palvelinta) käyttää OpenVPN-protokollaa ja AES 256-bittistä salausta (kaksoissuojauksella), joka on alan standardi.
5,0 rating
5.0
Etsitkö sopivaa VPN:ää? ExpressVPN on monipuolinen, luotettava ja hyödyllisia ominaisuuksia sisältävä VPN, jonka avulla voit muun muassa suojella yksityisyyttäsi, saada asiantuntevaa apua nopeasti, ja valita 3000 eri palvelimen väliltä.
4,0 rating
4.0

Onko VPN laiton?

Onko VPN laiton? VPN on laillinen useissa maissa, mutta ne voivat joskus liittyä laittomaan toimintaan, koska jotkut käyttävät VPN-palveluita verkkotoimintansa piilottamiseen. Tämä artikkeli käsittelee alan lainsäädäntöjä. Mitkä maat ovat estäneet VPN:n käytön ja mitä tapahtuu, jos käytät VPN:ää laittomasti?

Onko VPN laiton?

Lyhyt vastaus on ei, mutta tämä tosin riippuu maasta, jossa olet. On kuitenkin olemassa monia poikkeuksia ja rajoituksia, joista sinun tulisi olla tietoinen ennen yhteyden muodostamista VPN-verkkoon.

VPN-yhteys on joko kielletty, rajoitettu tai laiton useissa maissa, kuten Kiinassa, Venäjällä, Irakissa ja Pohjois-Koreassa.

On myös olemassa tiettyjä verkkopalveluita, joiden kohdalla sinun kannagttaa harkita, haluatko käyttää niitä VPN-yhteyden kautta. Esimerkiksi elokuvien katselu Netflixissä VPN-yhteyden kautta ei ole laitonta, mutta sen katsotaan rikkovan heidän ohjeitaan. Jos Netflix havaitsee, että olet käyttänyt palvelua VPN-yhteyden kautta, Netflix voi lukita tilisi.

Saatat vaarantaa historiasi ja henkilötietosi, jos VPN jakaa ne viranomaisten kanssa. Vaikka suurin osa palveluntarjoajista väittääkin, että he eivät tallenna käyttäjiensä selaushistoriaa ja tietoja, monet VPN-palveluntarjoajat ovat kuitenkin pyydettäessä jakaneet käyttäjiensä henkilötietoja viranomaisten kanssa. Muista siis, että laittomat internet-puuhat ovat edelleen laittomia, vaikka olisitkin piilottanut yhteytesi ja IP-osoitteesi.

Onko VPN-palveluntarjoajille rajoituksia?

Sinun olisi aina harkittava yhteyden muodostamista VPN-verkkoon ja kiinnitettävä erityistä huomiota palveluntarjoajiin, jotka tarjoavat ilmaisen VPN-pääsyn. Jotkut näistä palveluntarjoajista ovat myyneet tietoja, kuten esimerkiksi asiakkaan selaushistorian, eteenpäin kolmansille osapuolille. Sinun olisikin tehtävä riittävästi taustatutkimusta ja selvitettävä, mitkä VPN-palvelut ovat kaikista turvallisimpia ja luotettavimpia.

Missä VPN:n käyttö on laitonta?

On joitain maita, jotka yrittävät rajoittaa kansalaisten oikeuksia ja jotka haluavat kaikin tavoin pitää silmällä kansalaisiaan. Viranomaisia kiinnostaa etenkin kansalaisten verkkotoiminta, mikä tarkoittaa, VPN-verkkojen käyttö on tarkan valvonnan alainen. Monet tämänkaltaisista maista ovat tehneet VPN:n käyttämisestä laitonta.

VPN-verkot ovat laittomia muun muassa Pohjois-Koreassa ja Irakissa ja sen käyttöä on rajoitettu Venäjällä, Kiinassa, Turkissa ja Yhdistyneessä arabiemiirikunnassa.

Onko olemassa laittomia tekoja?

Kuten edellä mainittiin, VPN-verkko ei vaikuta kyseisen maan muihin sääntöihin, mikä tarkoittaa, että ennen VPN: ää laittomat asiat ovat myös laittomia VPN:n jälkeen. Siksi et saa:

• jakaa tekijänoikeuksien alaista materiaalia muiden kanssa, mukaan lukien musiikki, elokuvat ja pelit

• hakkeroitua tai muuten käyttää luvatta muiden ihmisten tietokoneita tai verkkoja

• ostaa, myydä tai ladata materiaaleja laittomasti, mukaan lukien huumeet, aseet ja laiton pornografia

Onko sinun maksettava sakko, jos käytät VPN:ää?

Ellet käytä VPN:ää maassa, jossa se on laitonta, sinun ei tarvitse huolehtia sakoista.

Tämä ei tosin päde, jos olet käyttänyt VPN:ää laittomien asioiden tekemiseen, jakanut tai yrittänyt jakaa suuria kopiosuojattuja tiedostoja muiden kanssa, tai jo solet ostanut aseita verkosta tai rikkonut muutoin sovellettavaa lakia.

Sinun ei myöskään pitäisi olettaa palveluntarjoajien suojaavan sinua tällaisissa tapauksissa. VPN-palveluntarjoaja jakaa yleensä kaikki tietosi ja historiasi poliisin kanssa, jotta he voivat seurata mitä olet tehnyt verkossa. Tämä koskee myös palveluntarjoajia, jotka väittävät, etteivät he tallenna historiaasi järjestelmäänsä. Tiedot on tallennettu jossain määrin, ja niitä on jo käytetty toistuvasti oikeusjutuissa, joissa käyttäjiä on haastettu laittomasta toiminnasta internetissä.

Millaisia oikeuksia sinulla on käytettäessäsi VPN-yhteyttä?

Oikeutesi riippuvat käyttämästäsi VPN-palveluntarjoajasta ja maasta, jossa olet käyttäessäsi VPN-verkkoa.

Sinun olisikin aina muistettava lukea käyttöehdot huolellisesti ennen yhteyden muodostamista VPN-verkkoon. On myös tärkeää lukea käyttämiesi sovellusten ehdot varmistaaksesi, ettet toimi sopimuksen vastaisesti käyttämällä sovellusta ollessasi yhteydessä VPN-verkkoon. Jos aiot matkustaa, tarkista aina etukäteen, millainen matkakohteesi lainsäädäntö on. Jos matkustat maahan, jossa VPN:n käyttö on laitonta, sinun olisi katkaistava kaikki VPN-yhteytesi ennen maahan saapumista.

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme