Mitä hyötyä VPN-yhteydestä on kryptovaluuttoihin sijoittaneelle?

Kryptovaluutat ovat digitaalista valuuttaa, jotka toimivat lohkoketjuteknologialla hajautetussa verkossa. Kryptovaluuttaa, kuten bitcoinia, ethereumia sekä cardanoa säilytetään erillisessä kryptolompakossa, jossa omaisuuttaan pystyy hallitsemaan täysin itsenäisesti. Kryptosijoittajat ovat kuitenkin yhä tietoisempia tietoturvallisuuden uhkista, joten moni on alkanut käyttämään VPN-yhteyttä ostaessaan ja myydessään kryptoja.

Nykyään jokaisen kryptosijoittajan on tärkeää pitää huolta yksityisyydestään

Moni on kryptosijoittaja on ostanut kryptovaluuttaa sekä kiinnostuksen vuoksi että mahdollisesti hoitaakseen raha-asioitaan yksityisemmin. Lohkoketjuteknologia onkin suunniteltu niin, että vaikka tämä digitaalinen tilikirja on avoin käytettäväksi kaikille, pysyvät lohkojen osapuolten identiteetit anonyymeina.

On kuitenkin fakta, että kryptomaailmassakin on mahdollista päästä jäljille tietyn käyttäjän tiedoista ja toiminnasta. Lähes kaikki kryptovaluutat, kuten vaikkapa bitcoin, eivät ole todellisuudessa täysin anonyymeja, vaan pseudonyymeja. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi saada tietoonsa infoa kryptosijoittajan toiminnasta, kunhan on läpäissyt turvatarkastuksen eli KYC/AML varmenteen. On toki olemassa yksityisiä coineja (privacy coins), joiden tietoja ei pysty paljastamaan, mutta muut kryptovaluutat ovat avomia kaikille.

Muutenkin jokainen verkossa asioiva jättää itsetään jäljen IP-osoitteen muodossa eli on hyvin hankalaa hoitaa raha-asioitaan yksityisesti edes kryptomaailmassa. Toimivan VPN-yhteyden avulla jokainen pystyy kuitenkin piilottamaan tietonsa ainakin osittain. VPN-yhteys luo kryptosijoittajan IP-osoitteen ja verkkosivuston välille turvallisen välipysäkin, jonka läpäisy on hankalaa hakkereille ja vakoilijoille.

Mitä uhkia kryptomaailmassa lymyää?

Paitsi, että on tärkeää pitää huolta yksityisyydestään netissä, ovat muutkin kyberuhkat jokaisen kryptosijoittajan vaarana. VPN-yhteys luo lisäsuojan, kun ostaa tai myy kryptovaluuttaa. Toki myös toimivasta virustorjunnasta on hyötyä, mutta VPN-yhteys estää suoran pääsyn tietoihisi. Kryptosijoittaminen on muutenkin riskialtista puuhaa, joten on tärkeää, että vähintäänkin ehkäistävissä olevat uhkat pystytään poistamaan.

Valitettavasti kryptomaailmassa törmää vähän väliä huijaksiin sekä rikolliseen toimintaan. On siis tärkeää, että tällainen toiminta pystytään estämään mahdollisimman nopeasti. Näin tuhoa syntyy mahdollisimman vähän. Toki jokainen vastuullinen kryptosijoittaja osaa olla varovainen esimerkiksi kokeillessaan uutta kryptolompakkoa tai ostaessaan juuri markkinoille tullutta kryptovaluuttaa. Yleensä onkin parempi luottaa turvallisiin sijoituspalveluihin, kuten Nordnet- sekä eToro-palveluun, joita sijoittajat ovat käyttäneet jo useita vuosia. On myös viisasta sijoittaa vain sellaisiin kryptovaluuttoihin, joiden taustoista on hyvin perillä.

VPN-yhteys suojaa erilaisilta kryptomaailman kyberuhkilta

VPN-yhteys on siis tärkeä yksityisyyden suoja kenelle tahansa nettiä käyttävälle, mutta erityisesti kryptosijoittaja voisi hyötyä siitä toden teolla. VPN-yhteys siis suojaa yksityistä dataa niin, että ulkopuolisten voi olla lähes mahdoton päästä siihen käsiksi. Näin tiedot kryptosijoituksista eivät paljastu heti kaikille, jotka niitä yrittävät urkkia. Toimiva ja luotettava VPN-yhteys myös piilottaa IP-osoitteen, jolloin toiminnasta ei jää selviä jalanjälkiä kryptoverkkoon.

Kannattaakin valita mahdollisimman luotettava VPN-yhteys, joka toimii odotetulla tavalla. On valitettavasti olemassa joitakin VPN-palveluntarjoajia, jotka saattavat itse myydä asiakkaan yksityistä dataa eteenpäin. Pidä siis huolta tietoturvallisuudestasi sekä yksityisyydestäsi!

Parhaat VPN-palvelimet

Millainen VPN-palvelin voisi siis palvella kryptosijoittajaa parhaiten? Esimerkiksi NordVPN on erittäin luotettava sekä pohjoismainen yritys, joka taistelee virtuaalimaailman uhkia vastaan. Tämä VPN toimii loistavasti myös kryptomaailmassa, joka ei päde kaikkiin VPN-palvelimiin. Kryptosijoittajan näkökulmasta NordVPN on myös siksi ideaali, että palvelin hyväksyy maksut myös kryptovaluutassa. Maksu onnistuu esimerkiksi bitcoineilla, ethereumilla, litecoinilla sekä monilla muilla suosituilla virtuaalivaluutoilla.

Yhteenveto

Kryptosijoittajan on siis oltava huolellinen sekä ostaessaan että myydessään eri kryptovaluuttoja. On tärkeää, että kryptoverkossa pääsee asioimaan yksityisesti sekä turvallisesti, joka onnistuu toimivan VPN-palvelun avulla. Kun kryptomaailman kyberuhkia, kuten huijauksia ja hakkerien toimintaa pystytään ehkäisemään erilaisten työkalujen avulla, ne tulevat myös vähenemään huomattavasti.

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme