Parhaat VPN:t Windows 11:lle

Vaikka päivitys Microsoftin uusimpaan käyttöjärjestelmään, Windows 11:een, saattaa vaikuttaa tehokkaalta tavalta parantaa tietoturvaa, se ei valitettavasti takaa turvallisuutta nettiä selatessa. Jopa sen jälkeen, kun olet asentanut uuden käyttöjärjestelmän laitteeseesi tai laitteisiisi, olet edelleen haavoittuvainen mahdollisille uhkille.

Huippuluokan VPN on välttämätön, jos haluat parhaan mahdollisen turvallisuuden. Se ei ainoastaan suojaa tietojasi uteliailta katseilta, vaan auttaa sinua myös vapauttamaan maantieteellisesti rajoitetun sisällön ilman ongelmia. Kun tämä merkittävä työkalu on käytössäsi, netissä surffailu turvallisesti ei ole koskaan ollut helpompaa.

Miten VPN toimii Windows 11 -käyttöjärjestelmässä?

Microsoft julkaisi uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmän vuonna 2021. Uusinta Windows-versiota pidetään aiempaa turvallisempana ja suorituskykyisempänä. Windows 11 päivitys on tarjolla maksutta tietokoneisiin, joissa on käytössä aiempi Windows-versio. Koska uusin Windows ei toimi kaikissa vanhoissa tietokoneissa, on syytä tutustua käyttöjärjestelmän vaatimuksiin ennen päivitystä.

VPN toimii Windows 11:ssä salaamalla tietosi ennen niiden lähettämistä internetin kautta. Salaustekniikka on niin vahva, että vaikka joku sieppaisi tietosi, hän ei pääsisi niihin käsiksi ilman salausavainta. Näin varmistetaan, että selaustoimintasi ja henkilökohtaiset tietosi ovat turvassa pahansuovilta toimijoilta.

Windows 11 -käyttöjärjestelmään on helppo asentaa VPN-ohjelmisto, jonka voi käynnistää esimerkiksi työpöydältä parilla klikkauksella. Nykyaikaiset VPN-ohjelmistot sisältävät pikapainikkeita, joiden avulla salaat IP-osoitteesi parilla klikkauksella.

Miksi VPN:ää kannattaa käyttää?

VPN on lähes välttämätön työkalu, jos haluat selata verkkoa turvallisesti Windows 11:llä. Lisäksi VPN:n käyttö voi auttaa sinua pääsemään maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön, kuten suosittuihin suoratoistopalveluihin. Kun muodostat yhteyden johonkin VPN-palveluntarjoajan toisessa maassa sijaitsevaan palvelimeen, IP-osoitteesi korvataan kyseisen maan IP-osoitteella. Tämä tarkoittaa, että sivustot, jotka ovat normaalisti estettyjä maassasi, ovat nyt käytettävissä.

VPN:n käyttämisellä Windows 11:ssä on useita etuja, kuten:

·                             Se auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi salaamalla kaiken internet-liikenteesi

·                             Voit käyttää maantieteellisesti rajoitettua sisältöä mistä tahansa maasta

·                             Peittämällä IP-osoitteesi voit ohittaa hallitusten tai organisaatioiden sensuurin

·                             Tietosi pysyvät turvassa, kun käytät julkisia Wi-Fi-verkkoja

·                             Voit säilyttää anonymiteetin selatessasi verkkoa ja ladatessasi tiedostoja.

Luotettavan VPN:n käyttäminen on välttämätöntä, jos käytät Windows 11:tä ja haluat pysyä turvassa verkossa. Laadukkaan VPN:n pitäisi pystyä pitämään tietosi yksityisinä ja turvallisina samalla, kun se vapauttaa sisällön eston ja mahdollistaa pääsyn verkkosivustoille, jotka on normaalisti estetty.

Varmista, että valitset palveluntarjoajan, jolla on hyvät turvatoimet (tarvittaessa jopa sotilastason salaus) ja tiukat kirjaamiskieltokäytännöt. Tarkista myös harkitsemasi VPN-palvelimen palvelinverkon kattavuus; mitä enemmän palvelimia on käytettävissä eri maissa, sitä parempi yhteys on, kun käytät maantieteellisesti rajoitettua sisältöä. Myös hyvä asiakaspalvelutiimi on tärkeä, jos tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää palveluista.

NordVPN

NordVPN on loistava VPN Windows 11 -käyttäjille. Se tarjoaa erittäin hyvän tietoturvan, erinomaiset nopeudet ja estojen poisto-ominaisuudet, joiden avulla voit käyttää periaatteessa mitä tahansa verkkosivustoa mistä päin maailmaa tahansa. Sillä on myös yli 5000 palvelinta 59 maassa, joten lähelläsi on aina palvelin, joka tarjoaa maksimaalisen nopeuden.

NordVPN tukee myös edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten kaksivaiheista salausta, CyberSec-haittaohjelmasuojausta ja automaattista kytkintä ongelmien ilmentyessä. Lisäksi heidän asiakastukitiiminsä on käytettävissä 24/7 ja voi auttaa sinua vastaamaan kaikkiin palveluihin liittyviin kysymyksiin. Kaikkien näiden ja muiden ominaisuuksien ansiosta NordVPN on yksi parhaista VPN-palveluista Windows 11 -käyttäjille.

NordVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten voit kokeilla palvelua riskittömästi ja varmistaa, että se toimii sinulle. Jos siis etsit VPN:ää netissä selailun turvaamiseksi, NordVPN on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen. Se on luotettava, nopea ja turvallinen – kaikki nämä ovat olennaisia ominaisuuksia, kun selaat verkkoa.

IPVanish

IPVanish on toinen hyvä vaihtoehto Windows 11 -käyttäjille. Se tarjoaa hyvät nopeudet, erittäin vahvan tietoturvan ja erinomaiset estojen poisto-ominaisuudet, joiden avulla voit käyttää maantieteellisesti rajoitettua sisältöä mistä päin maailmaa tahansa. IPVanishilla on myös yli 2000 palvelinta yli 75 maassa, joten löydät helposti lähelläsi olevan palvelimen, joka tarjoaa maksimaalisen nopeuden ja vakauden.

Pääominaisuuksiensa lisäksi IPVanish tarjoaa myös lisäominaisuuksia, kuten automaattisen kytkimen ja DNS-vuotosuojauksen. Näin varmistetaan, että tietosi pysyvät turvassa, vaikka VPN-yhteys katkeaisi tai keskeytyisi. Ja heidän asiakastukitiiminsä on käytettävissä 24/7 sähköpostitse tai live-chatin kautta, jos sinulla on kysyttävää palvelusta.

Kaiken kaikkiaan IPVanish on loistava VPN Windows 11 -käyttäjille. Se tarjoaa hyvät nopeudet, vahvan tietoturvan ja luotettavat estojen poisto-ominaisuudet. Ja heidän asiakastukitiiminsä on aina käytettävissäsi auttamaan sinua, jos tarvitset sitä. Kun tarjolla on niin monia loistavia VPN-palveluja, voi olla vaikeaa valita oikea. IPVanish VPN:ää ei pitäisi ikinä unohtaa VPN:ää valittaessa.

PrivateVPN

PrivateVPN on niin ikään loistava VPN-ratkaisu Windows 11 -käyttäjille. Se tarjoaa erinomaiset nopeudet, vahvan salauksen ja luotettavat estojen poisto-ominaisuudet. PrivateVPN:llä on myös yli 200 palvelinta 60 maassa, joten on helppo löytää palvelin läheltäsi, joka tarjoaa maksimaalisen nopeuden ja vakauden.

Pääominaisuuksiensa lisäksi PrivateVPN tukee myös edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten automaattista yhteyden muodostamista uudelleen, kun yhteys katkeaa tai keskeytyy, sekä kill switch -ominaisuutta, joka katkaisee laitteesi yhteyden internetiin, jos VPN-yhteys katkeaa, ja estää näin tahattomat tietovuodot. Lisäksi heidän asiakastukitiiminsä on käytettävissä 24/7 sähköpostitse tai live-chatin kautta, jos sinulla on kysyttävää palvelusta.

Kaiken kaikkiaan PrivateVPN on loistava valinta Windows 11 -käyttäjille, jotka haluavat luotettavaa turvallisuutta ja nopeita nopeuksia ilman kompromisseja. PrivateVPN tarjoaa 7 päivän rahat takaisin -takuun, joten voit kokeilla palvelua riskittömästi ja varmistaa, että se toimii sinulle. Jos siis etsit hyvää VPN-palvelua, PrivateVPN on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen.

Windscribe

Windscribe on myös hyvä Windows 11 VPN-vaihtoehto. Se tarjoaa erinomaiset nopeudet ja vahvan salauksen sekä laajan valikoiman estojen poisto-ominaisuuksia, joiden avulla voit käyttää lähes mitä tahansa verkkosivustoa mistä päin maailmaa tahansa. Tämä on kätevä toiminto myös silloin, kun matkustat ulkomaille ja haluat katsoa sisältöjä, jotka ovat saatavilla vain Suomessa.

Windscribe tarjoaa myös satoja palvelimia yli 60 maassa, joten on helppo löytää palvelin läheltäsi, joka tarjoaa maksimaalisen nopeuden ja vakauden. Perusominaisuuksiensa lisäksi Windscribe tukee myös kehittyneitä ominaisuuksia, kuten jaettua verkkoyhteyttä. Windscribe tarjoaa myös 10 Gt/vko ilmaisen paketin käyttäjille, jotka haluavat kokeilla palvelua ennen ostamista.

Kaiken kaikkiaan Windscribe on erinomainen VPN-ratkaisu Windows 11 -käyttäjille. Se tarjoaa hyvät nopeudet, vahvan tietoturvan ja luotettavat estonpoisto-ominaisuudet. Ja heidän asiakastukitiiminsä on aina käytettävissäsi auttamaan sinua, jos tarvitset sitä. Windscribea ei pitäisi koskaan unohtaa sopivaa VPN:ää etsiessä ja valitessa.

Atlas VPN

Atlas VPN tarjoaa vahvan salauksen, hyvät nopeudet ja luotettavat estojen poisto-ominaisuudet. Atlas VPN:llä on myös yli 700 palvelinta yli 30 maassa, joten on helppo löytää sopiva palvelin, joka tarjoaa maksimaalisen nopeuden ja vakauden.

Pääominaisuuksiensa lisäksi Atlas VPN tukee myös lisäominaisuuksia, kuten jaettua tunnelointia, automaattista yhteyden muodostamista uudelleen, kun yhteys katkeaa tai keskeytyy, ja DNS-vuotosuojausta. Näin varmistetaan, että tietosi pysyvät turvassa, vaikka yhteys katkeaisi tai keskeytyisi. Ja heidän asiakastukitiiminsä on käytettävissä 24/7 sähköpostitse tai live-chatin kautta, jos sinulla on kysyttävää palvelusta tai vaikka kysyttävää laskutuksesta.

Kaiken kaikkiaan Atlas VPN on loistava valinta Windows 11 -käyttäjille, jotka haluavat luotettavaa turvallisuutta, nopeita nopeuksia ja selkeää käyttöliittymää. Atlas VPN tarjoaa myös ilmaisen kokeilujakson, joten voit kokeilla palvelua ilman riskejä ennen ostamista. Jos siis etsit hyvää VPN-ratkaisua, Atlas VPN:n pitäisi ehdottomasti olla vertailulistallasi.

Surfshark VPN

Surfshark VPN on hyvä vaihtoehto Windows 11 -käyttäjille, jotka haluavat katsoa vaikka estettyjä suoratoistopalveluita tai haluavat vain luotettavan ja turvallisen nettiyhteyden. Siinä on huippuluokan salaus, nopeat nopeudet ja joukko estojen poisto-ominaisuuksia, joiden ansiosta eri maissa estettyjä sivustoja on helppo käyttää. Surfshark tarjoaa myös yli 3200 palvelinta yli 100 maassa eri puolilla maailmaa, joten se onkin yksi kattavimmista VPN-palveluntarjoajista.

Surfshark tukee perusominaisuuksiensa lisäksi myös kehittyneitä turvallisuusprotokollia, kuten WireGuardia ja OpenVPN:ää. Se sisältää myös ainutlaatuisen multi-hop-ominaisuuden, jonka avulla voit reitittää liikennettäsi kahden tai useamman palvelimen kautta lisäsuojan saamiseksi. Ja heidän asiakastukitiiminsä on käytettävissä 24/7 sähköpostitse tai live-chatin kautta, jos sinulla on palvelun käytössä ongelmia tai muuten kysyttävää.

Surfshark on loistava valinta Windows 11 -käyttäjille, jotka haluavat käyttää suoratoistopalveluja tai haluavat vain luotettavan ja turvallisen yhteyden. Se on nopea, helppokäyttöinen ja tarjoaa kehittyneet suojausprotokollat, jotka pitävät tietosi turvassa. Se on saanut myös loistavia arvosteluja asiakkailta riippumattomilla arvostelusivustoilla.

CyberGhost

CyberGhost VPN on toinen hyvä vaihtoehto Windows 11 -käyttäjille, jotka haluavat suoratoistaa sisältöä tai vain käyttää turvallista yhteyttä. Siinä on vahva salaus, hyvät nopeudet ja luotettavat estojen poisto-ominaisuudet. CyberGhost tarjoaa myös yli 8900 palvelinta yli 90 maassa ympäri maailmaa, joten kyseessä on yksi kattavammista maailmanlaajuisista VPN-verkoista.

Perusominaisuuksiensa lisäksi CyberGhost tukee myös kehittyneitä turvallisuusprotokollia, kuten OpenVPN:ää ja WireGuardia. Se sisältää myös automaattisen uudelleenyhdistelyominaisuuden, joka yhdistää sinut uudelleen, jos yhteytesi katkeaa tai keskeytyy. Lisäksi heidän asiakastukitiiminsä on käytettävissä kellon ympäri sähköpostitse tai live-chatin kautta, jos tarvitset apua palvelun käyttöön liittyvissä ongelmissa.

WireGuard, OpenVPN ja DNS-vuotosuojaus ovat kaikki hienoja ominaisuuksia, joita CyberGhost tarjoaa varmistaakseen, että tietosi pysyvät turvassa. Koska heillä on useita palvelimia useissa eri maissa, sinulla ei ole koskaan ongelmia löytää oikeaa palvelinta, joka tarjoaa maksimaalisen nopeuden ja vakauden.

ExpressVPN

ExpressVPN on suosittu valinta myös suomalaisten Windows 11 -käyttäjien keskuudessa, jotka haluavat turvallisen ja nopean Internet-yhteyden. Siinä on vahva salaus, hyvät nopeudet ja luotettavat estojen poisto-ominaisuudet. ExpressVPN tarjoaa myös yli 3 000 palvelinta yli 94 maassa ympäri maailmaa, joten sinulla on aina pääsy oikealle palvelimelle, joka pitää selailusi salaisena.

Perusominaisuuksiensa lisäksi ExpressVPN tukee myös kehittyneitä turvallisuusprotokollia, kuten OpenVPN:ää ja WireGuardia. Se sisältää myös automaattisen kytkimen, joka katkaisee internetyhteytesi, jos VPN-yhteytesi katkeaa yllättäen. Lisäksi heidän asiakastukitiiminsä on käytettävissä vuoden jokaisena päivänä nopeasti live-chatin kautta, jos tarvitset apua palvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

OpenVPN, Open Virtual Private Network (avoin virtuaalinen yksityisverkko), on protokolla, joka mahdollistaa turvallisen tiedonsiirron kahden tietokoneen välillä. WireGuard tarkoittaa verkkoprotokollaa, jota käytetään kahden laitteen välisten suojattujen yhteyksien luomiseen. Lisäksi ExpressVPN:ssä on sisäänrakennettu DNS-vuotosuojaus, joka pitää verkkotoimintasi turvassa hakkereilta ja muilta rikollisilta.

Torguard VPN

TorGuard VPN on mielenkiintoinen vaihtoehto Windows 11 -käyttäjille, jotka haluavat turvallisen nettiyhteyden. Siinä on erittäin vahva salaus ja käyttäjät voivat nauttia stabiilista ja nopeasta yhteydestä. VPN:ää valittaessa pitääkin ottaa huomioon paitsi nopeus, myös yhteyksien vakaus. TorGuard tarjoaa myös yli 3000 palvelinta yli 50 maassa ympäri maailmaa, joten sinulla on aina pääsy oikealle palvelimelle pitämään selaamisesi yksityisenä ja anonyyminä.

Perusominaisuuksiensa lisäksi myös TorGuard tukee myös kehittyneitä turvallisuusprotokollia, joihin kuuluu esimerkiksi WireGuard sekä OpenVPN. Se sisältää myös automaattisen yhteyden muodostusominaisuuden, joka yhdistää sinut uudelleen, jos yhteys katkeaa tai keskeytyy. Yhteyksien katkeaminen on tuttua kaikille VPN:n käyttäjille, joten automaattinen yhteyden muodostuminen on hyvin toivottu ominaisuus asiakkaiden puolesta.

MULLvad

MULLvad on vähemmän tunnettu VPN-palveluntarjoaja. MULLvad tarjoaa myös yli 700 palvelinta yli 30 maassa ympäri maailmaa. Se tarjoaa vahvan salauksen, nopeat nopeudet ja luotettavat esto-ominaisuudet. MULLvad ei ole Suomessa monille tuttu VPN, mutta se on silti varteenotettava vaihtoehto.

Perusyksityisyysominaisuuksiensa lisäksi MULLvad tukee myös kehittyneitä turvallisuusprotokollia, kuten protokollia OpenVPN ja WireGuard. Se sisältää myös automaattisen uudelleenkytkentäominaisuuden, joka yhdistää sinut automaattisesti uudelleen yhteyden katkettua. MULLvad tarjoaa myös DNS-vuotosuojauksen, joka pitää verkkotoimintasi turvassa hakkereilta ja muilta rikollisilta.

Private Internet Access

Private Internet Access (PIA) on suosittu valinta Windows 11 -käyttäjien keskuudessa. Siinä on vahva salaus, nopeat nopeudet ja luotettavat esto-ominaisuudet. PIA tarjoaa tuhansia palvelimia yli 75 maassa, joten sinulla on aina pääsy oikealle palvelimelle, jotta selaamisesi pysyy anonyyminä ja turvallisena.

Perusominaisuuksien lisäksi PIA tukee myös kehittyneitä turvallisuusprotokollia. Se sisältää myös automaattisen kytkimen, joka katkaisee yhteyden internetiin, jos VPN-yhteytesi katkeaa yllättäen. Lisäksi heidän asiakastukitiiminsä on tavoitettavissa nopeasti chatin ja sähköpostin kautta, josta on hyötyä, jos yhteyksissäsi ilmenee ongelmia.

PIA:n helppokäyttöisen sovelluksen ja selainlaajennusten avulla voit nauttia korkeasta tietoturvasta nettiä selaillessasi. Monet nettisivut, kuten yle.fi ja hs.fi tuskin sisältävät koskaan viruksia, mutta esimerkiksi hakukoneiden kautta voi helposti päätyä joskus sivustoille, jotka sisältävät viruksia tai haittaohjelmia.

VPN Unlimited

VPN Unlimited on melko tunnettu VPN-palveluntarjoaja. Se tarjoaa vahvan salauksen, joka pitää verkkotoimintasi turvassa hakkereilta. VPN unlimited tarjoaa yli 3000 palvelinta yli 80 maassa, joten sinulla on aina pääsy sopivalle palvelimelle anonyymiä selausta ja turvallisia yhteyksiä varten.

VPN Unlimited sisältää IP-cloaking-ominaisuuden, joka piilottaa todellisen IP-osoitteesi, kun olet yhteydessä internetiin tai kun surffaat verkkosivustoilla. Tämä auttaa suojaamaan henkilöllisyytesi, kun selaat verkkosivustoja ja lataat sisältöä. Jokainen on voinut lukea mediastakin useista tietovuodoista, joten omista henkilötiedoistaan kannattaa aina pitää hyvä huoli.

Myös VPN Unlimited tukee WireGuardin ja OpenVPN:n kaltaisia edistyksellisiä turvallisuusprotokollia, jotka on suunniteltu antamaan sinulle maksimaalisen suojan, kun olet yhteydessä internetiin. VPN Unlimited sisältää myös kytkimen, joka katkaisee internetyhteytesi, jos VPN-yhteytesi katkeaa. Tämä auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi ja tietojasi, vaikka yhteys katkeaisi.

Ivacy

Ivacy on Suomessa vähemmän tunnettu VPN-palveluntarjoaja. Se tarjoaa yli 3400 palvelinta yli 100 maassa, joten sinulla on varmasti pääsy oikealle palvelimelle turvallisia yhteyksiä varten. Ivacy tukee myös kehittyneitä turvallisuusprotokollia, kuten OpenVPN:ää ja WireGuardia.

Se sisältää myös automaattisen yhteyden uudelleen muodostamisen ominaisuuden, joka yhdistää sinut automaattisesti uudelleen, jos yhteys katkeaa tai keskeytyy. Tämä auttaa varmistamaan, että verkkotietosi pysyvät turvassa, vaikka yhteys katkeaisi. Ivacyssä on myös ”kill switch”, joka katkaisee yhteyden internetiin, jos VPN-yhteytesi katkeaa odottamatta.

Ivacy on kustannustasoltaan varteenotettava palveluntarjoaja, jota ei kannata jättää huomioimatta itselle sopivaa VPN:ää valittaessa. Hinta on tietysti yksi tärkeä asia, joka kannattaa aina ottaa huomioon ostotilanteessa. Moni palveluntarjoaja tarjoaa myös vuosialennuksia, eli jos ostat paketin koko vuodeksi, saat sen usein huomattavasti edullisemmin, kuin maksaessa tilaustyylisesti kerran kuukaudessa.

Onko VPN:n käyttäminen laillista?

VPN:n käyttäminen on laillista Suomessa ja monissa muissa maissa. VPN:n käyttäminen verkkotoimintaan on täysin laillista, kunhan käyttäjä ei tee mitään laitonta, kuten lataa tekijänoikeudellisesti suojattua materiaalia laittomasti. Lakiasiat on otettava aina huomioon VPN-palveluntarjoajaa tai -palvelua valittaessa. On tärkeää muistaa, että joissakin maissa on rajoituksia VPN:n käytölle, joten varmista aina, että tarkistat nämä määräykset ennen kuin valitset palveluntarjoajan.

Itselle sopivan VPN-palvelun valitseminen voi olla hämmentävää nykyisin tarjolla olevien lukuisten vaihtoehtojen vuoksi. Kun tutkit eri palveluntarjoajia, ota huomioon esimerkiksi hinta, luotettavuus, nopeus ja tuetut turvallisuusprotokollat. Tutustu lisäksi ominaisuuksiin, kuten automaattiseen katkaisukytkimeen ja myös asiakkaiden antamiin arvosteluihin.

Mitä ongelmia VPN:n käytöstä voi tulla?

VPN:n käyttäminen voi auttaa sinua suojaamaan yksityisyyttäsi ja tietoturvaasi verkossa, mutta on silti mahdollisia ongelmia, joista sinun on syytä olla tietoinen. Hitaat nopeudet voivat joskus olla ongelma VPN:ää käytettäessä, koska kaikki tiedot ohjataan palveluntarjoajan palvelimien kautta. Tämä voi johtaa hitaampiin latausaikoihin verkkosivustoilla tai suoratoistopalveluissa.

Toinen mahdollinen ongelma ovat ristiriidat tietokoneen muiden sovellusten tai tietoturvaohjelmistojen kanssa, jotka voivat häiritä VPN-yhteyttä. Kaikki VPN-ohjelmistot eivät ole yhteensopivia esimerkiksi kaikkien virustorjuntaohjelmistojen ja palomuurien kanssa. VPN-ohjelmisto voi aiheuttaa ongelmia myös melkein minkä tahansa ohjelmiston kanssa, jota käytät internet-yhteyden kanssa. Jos epäilet, että VPN aiheuttaa ongelmia jonkin yhteyden kanssa, katkaise VPN-yhteys ja testaa jonkin aikaa todetaksesi johtuiko ongelma todella VPN-yhteydestä.

Jos VPN-palvelun käyttämä salaus ei ole tarpeeksi vahva, saatat joutua vaaraan, että hakkerit tai muut rikolliset sieppaavat tietosi. On aina tärkeää tutkia eri palveluntarjoajia ennen lopullisen päätöksen tekemistä ja varmistaa, että ne käyttävät luotettavia suojausprotokollia ja että niillä on hyvä asiakastuki käytettävissä, jos ongelmia ilmenee.

Mitä ottaa huomioon VPN:ää ostaessa?

VPN:ää hankittaessa on otettava huomioon monia tekijöitä, kuten hinta, nopeus ja turvallisuus. Hinta voi vaihdella huomattavasti eri palveluntarjoajien välillä, joten on tärkeää tarkastella tarjottua vastinetta rahalle. Monen palvelun voi maksaa jatkuvan tilauksen sijaan myös vuodeksi kerrallaan, jolloin tyypillisesti voi säästää paljonkin.

Kannattaa myös tutkia, kuinka nopea palvelu on, sillä hitaat nopeudet voivat olla hyvin turhauttavia, kun suoratoistat tai lataat sisältöä. Myös palveluntarjoajan tukemat tietoturvaprotokollat olisi otettava huomioon. Varmista, että palveluntarjoajalla on ajan tasalla oleva salaustekniikka ja että palvelimet sijaitsevat maissa, joissa on asianmukaiset tietosuojalait.

Sinun kannattaa aina myös tarkistaa asiakkaiden arvostelut ennen päätöksentekoa. Näin saat käsityksen myös siitä, kuinka luotettava ja avulias tukitiimi on, jos tilauksen kanssa ilmenee ongelmia. Älä myöskään unohda palomuurin ja virustorjunnan käyttöä, vaikka käyttäisitkin VPN:ää.

Johtopäätökset

Jos etsit luotettavaa, turvallista ja nopeaa VPN-palvelua Windows 11:lle, tarjolla on paljon hyviä vaihtoehtoja. IPVanish, PrivateVPN, Windscribe ja muut suositut palveluntarjoajat tarjoavat laajan valikoiman ominaisuuksia, joiden avulla voit käyttää rajoitettua sisältöä mistä päin maailmaa tahansa ja pitää tietosi turvassa.

Kaikki nämä palvelut on valittu listaukseemme huolellisesti niiden nopeuden, turvaominaisuuksien ja estojen poisto-ominaisuuksien perusteella. Muista myös, että on aina tärkeää tarkistaa ehdot ennen palveluntarjoajan kanssa tehtävää sopimusta, jotta voit varmistaa, että paikallisia lakeja ja määräyksiä noudatetaan.

On hyvä muistaa, että VPN on pidettävä aina päällä, kun muodostat yhteyden internetiin. Näin varmistat, että tietosi pysyvät turvassa, kun selaat verkossa. Kannattaa myös olla tietoinen sivustoista tai palveluista, jotka eivät ehkä toimi, kun olet yhteydessä VPN:ään. Jotkin sivustot saattavat estää pääsyn VPN:n kautta tulevan IP-osoitteen perusteella. Kunhan olet varovainen palvelun käytössä ja pidät tietosi muutenkin turvassa, VPN:n käyttäminen on järkevää.

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme