VPN-suojaa älypuhelinta verkossa, suojakotelo taas konkreettisesti

Digilaitteet joutuvat nykyään monenlaisten uhkien kohteeksi ja monesti kiinnitetään hyvin paljon huomiota älylaitteisiin kohdistuviin kyberuhkiin. Toisaalta varsinkin iPhone-laitteiden konkreettisella suojaamisella esimerkiksi kolhuilta ja sääolosuhteilta on aivan yhtä tärkeää.

Älypuhelin on nykyään niin iso osa ihmisten arkipäivää, sillä laitetta hyödynnetään esimerkiksi laskujen maksamiseen ja navigoimiseen uudessa kaupungissa. Normaalissa käytössä laite kuitenkin joutuu koville, joten laitteen suojakotelolla on väliä.

Miksi iPhone kannattaa suojata suojakotelolla?

Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä, mutta on kuitenkin aivan liian monia, jotka eivät koe tarpeelliseksi suojata laitettaan kolhuilta ja rikkoutumiselta. Hyvä suojakotelo kuitenkin pidentää laitteen käyttöikää huomattavasti, kun laite ei rikkoudu pienen pudotuksen takia.

Kun älypuhelin on osa arkipäivää ja kulkee mukana sekä töissä että koulussa, on laitteen hajottamisen todennäköisyys paljon suurempi. Jos laite hajoaa kesken päivän, saattaa joutua ongelmiin, mikäli laitteesta löytyy tärkeitä lippuja tai tietoja.

Lisäksi älypuhelin toimii yhteydenpitovälineenä ystäviin ja muihin tärkeisiin ihmisiin. Puhelimen hajotessa joutuu pakostikin elämään hankalampaa elämää, sillä nykyajan elämä on sen verran vauhdikasta, että ilman älylaitetta on hyvin vaikea pysyä nopeassa tahdissa mukana.

Laitteeseen kohdistuvat ulkoiset uhkat ovat aivan yhtä vakavia

Hakkerit ja haittaohjelmat vaikuttavat digilaitteisiin huonolla tavalla ja laite saattaa hidastua tai alkaa toimia omin ehdoin. Vaikka yksityisyyteen kohdistuvat uhat ovat erittäin vaarallisia laitteelle, on aivan yhtä vaarallista käyttää laitettaan ilman mitään suojavarusteita.

Samat ongelmat saattavat siis ilmetä, jos iPhone-laitteen on tiputtanut asfaltille ilman suojakoteloa. Jos tämä toistuu useasti, saattaa laite vioittua sisältä ja tämä vaikuttaa negatiivisesti käyttökokemukseen. Varsinkin iPhone-laitteen näytön rikkoutuminen on ikävää, sillä näyttö on nimenomaan se olennaisin osa laitteesta.

Suojakotelo maksaa vähän, mutta antaa paljon enemmän

Olennaista on huomata myös se, etteivät iPhone 13 Pro Max suojakotelot maksa valtavia summia, mutta toisaalta ne suojaavat kallista ja haurasta laitetta. Kun osaa valita omiin käyttötottumuksiinsa ja laitteen malliin sopivan suojakotelon, voi laitetta käyttää pitkäänkin.

Mikään ei ole ikävämpää kuin se, että uusi iPhone-laite hajoaa nopeasti sen hankkimisen jälkeen ja valitettavasti puhelimen korjaus maksaa usein joko yhtä paljon tai jopa enemmän kuin uusi laite. Varsinkin näytön korjaamisesta joutuu yleensä maksamaan paljon. Toki digilaitteet vanhenevat käytössä itsestäänkin, mutta esimerkiksi laitteen akun vaihtaminen on huomattavasti halvempaa kuin monet muut korjaustyöt.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun etsii itselleen sopivaa suojakoteloa?

Suojakotelon valinnassa olennaisessa roolissa on esimerkiksi se, miten digilaiteitaan käyttää yleensäkin ja missä olosuhteissa puhelintaan tulee käyttämään. Esimerkiksi purjehdusta harrastava tarvitsee luonnollisesti erilaisen puhelimen kotelon kuin vanhempi enimmäkseen kotonaan oleskeleva henkilö.

Vahvempi, mutta myös kalliimpi suojakotelo sopii hyvin jopa extreme-urheilua varten, mutta tavallinen suojakotelo toimii ihan tarpeeksi hyvin keskivertoihmisen käytössä.

Suojaa laitteesi siis sekä sisältä- että ulkoapäin

Uusi iPhone-laite on siis hyvä suojata VPN-yhteydellä sisältäpäin ja suojakotelolla ulkoapäin. Nämä varotoimet varmistavat sen, että laitetta pystyy käyttämään vielä pitkäänkin. Näin ei tarvitse käyttää säästöjään turhaan uuden puhelimen ostamiseen, vaan voi käyttää rahansa esimerkiksi matkustamista varten.

Nykyään on erittäin tärkeää, että digilaitteista pidetään hyvää huolta, sillä ne ovat niin tärkeä osa ihmisten arkipäivää. Moni käyttää iPhone-laitettaan esimerkiksi kalenterina ja maksuvälineenä, joten laitteen hajoamisella voi olla vakavatkin seuraukset.

Samalla, kun pidämme huolta laitteidemme kyberturvallisuudesta, on tärkeää pitää huolta myös älypuhelimen yleisestä kunnosta. Investoi siis turvallisuuteen, oli kyse sitten VPN-yhteydestä tai puhelimen suojakuorista.

Suomalaiset arvostelut VPN-palveluista
© Copyright 2024 Ilmainen VPN
Powered by WordPress | Mercury Theme